DESPRE NOI

La Novel Mushrooms credem în sincronizarea moleculelor din Univers, pentru că ele au adus împreuna doi oameni cu experiență în industria ciupercilor și nenumărați oameni pasionați care ne-au ajutat în a crea acest brand.

Nu trebuie decât să facem un pas în spate pentru a avea o privire de ansamblu la relația noastră cu pământul și alimentele pe care le luăm din natură și le consumam.

Înțelegem originea lor din punct de vedere al gustului și texturii, însă nu o mai vedem ca o legătură între noi și vitalitatea pământului, iar la Novel Mushrooms susținem și promovăm consumul ciupercilor medicinale în alimentația de zi cu zi.

Marius Negreanu

FOUNDER – SPECIALIST CIUPERCAR

Justinian Tomescu

CO-FOUNDER – INGINER BIOTEHNOLOG

MISIUNE

Misiune

“Mens sana in corpore sano” s-ar traduce “O minte sănătoasă într-un corp sănătos”- este o deviză în care noi credem și ne dorim să considerați că produsele distribuite de Novel Mushrooms sunt un aliat puternic în menținerea sănătății fizice și mentale. Misiunea noastră este de a aduce conștientizare asupra importanței ciupercilor pentru sănătatea oamenilor și a planetei.

VIZIUNE

Viziune

Viziunea noastră este de a aduce o serie de ciuperci exotice în viața consumatorilor pentru un stil de viață sănătos, de a dezvolta în timp practici sustenabile pentru remedierea ecosistemului cu ajutorul ciupercilor și de a dezvolta diverse ramuri ale industriei. Suntem în continuă sete de cunoaștere, de aceea căutăm să aflăm și să experimentăm cât mai multe inovați

SUSTENABILITATE

Sustenabilitate

Am ales să folosim metode prietenoase cu mediul înconjurător: în ceea ce privește cultivarea ciupercilor, am ales să folosim recipiente reutilizabile, oxo-biodegradabile, iar reziduul organic rezultat în urma procesului de producție va putea fi folosit sub formă de îngrășământ pentru plante sau supliment pentru nutriția animală. Practic, la noi ce vine din natură se întoarce tot în natură, cu condiția să nu o afecteze într-un sens negativ.

Ce propune echipa?

Noi vă propunem un consum regulat de ciuperci de calitate, naturale și organice sau de suplimente alimentare pe bază de ciuperci medicinale, care pot ajuta la dezvoltarea unei alimentații sănătoase. Și crearea unor diete complete din punct de vedere nutrițional. Toate acestea se bazează pe o cercetare riguroasă a datelor științifice despre ciupercile medicinale, compușii activi ai acestora, efectul consumului pe termen lung, a tehnologiilor de cultivare și concentrarea compușilor medicinali prin metode non-invazive față de produs.

Ciupercile din speciile: Cordyceps, Ganoderma, Hericium, Shiitake și Chaga provin, în mare parte dintr-un spațiu non european deși ele cresc și în pădurile din România. Noi ne dorim să promovăm consumul de ciuperci medicinale, care oferă o alternativă naturistă la tratamentele medicamentoase, prin implementarea tehnologiilor de cultivare și procesare conform normelor și standardelor europene.

Contul meu