Ce este Novel Mushrooms?

La Novel Mushrooms credem in sincronizarea moleculelor din Univers, pentru ca ele au adus impreuna 2 oameni cu experienta in industria ciupercilor si nenumarati oameni pasionati care ne-au ajutat in a crea acest brand.

Ciupercile au o lunga istorie de utilizare ca supliment alimentar in Asia si Europa care dateaza de secole cu multe studii si cercetari legate de ele. Multe traditii ale lumii vechi pretind ca ciupercile au puteri magice si misterioase. Unele culturi le-au folosit pentru actiunile lor medico-protectoare, a intari sistemul imunitar, a creste longevitatea si a mentine sanatatea.

Nu trebuie decat sa facem un pas in spate pentru a avea o privire de ansamblu la relatia noastra cu pamantul si alimentele pe care le luam din natura si le consumam.

Intelegem originea lor din punct de vedere al gustului si texturii, insa nu o mai vedem ca o legatura intre noi si vitalitatea pamantului, iar la Novel Mushrooms sustinem si promovam consumul ciupercilor medicinale in alimentatia de zi cu zi.

MISIUNE

“Mens sana in corpore sano” s-ar traduce “O minte sanatoasa intr-un corp sanatos”- este o deviza in care noi credem si ne dorim sa considerati ca produsele distribuite de Novel Mushrooms sunt un aliat puternic in mentinerea sanatatii fizice si mentale. Misiunea noastra este de a aduce constientizare asupra importantei ciupercilor pentru sanatatea oamenilor si a planetei.

VIZIUNE

Viziunea noastra este de a aduce o serie de ciuperci exotice in viata consumatorilor pentru un stil de viata sanatos, de a dezvolta in timp practici sustenabile pentru remedierea ecosistemului cu ajutorul ciupercilor si de a dezvolta diverse ramuri ale industriei. Suntem in continua sete de cunoastere, de aceea cautam sa aflam si sa experimentam cat mai multe inovatii din industria ciupercilor, urmand ca pe viitor sa avem proiecte cu continut educativ pentru a aduce constientizare asupra importantei si misterioasei lumi ale fungilor.

SUSTENABILITATE

Am ales sa folosim metode prietenoase cu mediul inconjurator, fara sa il poluam in vreun fel: in ceea ce priveste cultivarea ciupercilor, am ales sa folosim recipiente reutilizabile, oxo-biodegradabile, iar reziduul organic rezultat in urma procesului de productie va putea fi folosit sub forma de ingrasamant pentru plante sau supliment pentru nutritia animala. Practic, la noi ce vine din natura se intoarce tot in natura, cu conditia sa nu o afecteze intr-un sens negativ.

In toata aceasta poveste, noi consideram ca ciupercile ne comunica importanta unitatii in mediu si in sine. Rolul principal al ciupercilor in natura este de a descompune materia organica, transformand-o in hrana, sanatate si materiale cu aplicabiliatate in orice industrie, dar si viata de zi cu zi.

Multi consumatori sunt dezamagiti de rezultatele tratamentelor medicamentoase, motiv pentru care considera ca administrarea de ciuperci medicinale, poate avea ca urmare construirea unui sistem intern armonios si o comunicarea celulara mai profunda, atat la nivelul psihicului, cat si la nivelul fizicului uman, motiv care i-a determinat sa se implice in managementul propriei sanatati, iar ciupercile medicinale pot ajuta in educarea organismul si sa creeze o armonie la interior pentru ca ea sa se reflecte si in actiunile exterioare.

Cunoaste Echipa

Salut! Aici Marius si Justinian, fondatorii Novel Mushrooms. Suntem doi pasionati de natura si misterele biologiei. Datorita intereselor comune, legate de setea pentru stiinta si cunoastere, am reusit sa cream un brand de incredere ce are la baza sa ciupercile medicinale.

Marius Negreanu

Founder - Specialist Ciupercar

Justinian Tomescu

CO-founder - Inginer Biotehnolog

Ce propune echipa?

Noi va propunem un consum regulat de ciuperci medicinale, naturale si organice 100% sau de suplimente alimentare pe baza de ciuperci medicinale, care pot ajuta la dezvoltarea unei alimentatii sanatoase. Si crearea unor diete complete din punct de vedere nutritional. Toate acestea se bazeaza pe o cercetare riguroasa a datelor stiintifice despre ciupercile medicinale, compusii acestora, efectul consumului pe termen lung, a tehnologiilor de cultivare a acestora si concentrarea compusilor medicinali prin metode non-invazive fata de produs.

Ciupercile din speciile: Cordyceps, Ganoderma, Hericium, Shiitake si Chaga provin, in mare parte dintr-un spatiu noneuropean desi ele cresc si in padurile din Romania. Noi ne dorim sa promovam consumul de ciuperci medicinale, care ofera o alternativa naturista la tratamentele medicamentoase, prin implementarea tehnologiilor de cultivare si procesare conform normelor si standardelor europene.

 

Scroll to Top